Met de superspannende tiebreak uit de heenronde in het achterhoofd vertrok de 1ste herenploeg van Mendo Booischot gisteren hoopvol richting Genk. Van in het begin zaten de Limburgers goed in de wedstrijd maar onze mannen konden aanklampen tot aan de 2de TTO. Dan zorgden een combinatie van opslagmissers, receptiefouten en misverstanden in de Booischotse verdediging ervoor dat de thuisploeg de 1ste set makkelijk maar oververdiend won. (6-8, 16-13 en 25-19.

Ook in deel 2 konden de bezoekers geen weerkwerk bieden tegen de flitsende aanvallen van Brecht Campforts, Daan Van Den Eynde en Kristof Hoho.

Ondanks enkele mooie blokkerende acties en snelle aanvallen van Joren Appels in het midden kon Mendo nooit echt de kloof dichten. (8-4, 16-14 en 25-21).

Het enige lichtpuntje van de avond was set 3 : onze heren leken eindelijk een antwoord gevonden te hebben op het Genkse geweld. Het moet gezegd dat concentratieverlies en teveel persoonlijke fouten bij de thuisploeg hiervoor mee aan de basis lagen maar ook de listige plaat-s, ballen van -Wout Van Dyck maakten hier het verschil en bracht zijn mannen terug in de wedstrijd : 8-6, 16-15 en 22-25,

Mendo sloeg in de 4de set direct een kloof 3-7 maar de thuisploeg reageerde alert en ging de 1ste TTO in met een 8-7 voorsprong. De veer was gebroken bij Mendo en ze ondergingen gelaten de wet van de sterkste. Wara Genk nam revanche voor de uit handen gegeven zege in de heenronde en won verdiend met 3-1. (8-7, 16-11 en 25-19)

Mendo zakt naar de 7de plaats in de rangschikking en voelt de hete adem van Genk, die nu naderen tot op 1 punt, in de nek.

Volgende week zondag ontvangen ze Berlare Zele. Ze zullen er zeker alles aan doen om gewapend aan de strijd te beginnen.

Allen op post op zondag 8 maart om 14u30 in sporthal De Lichten in Booischot.

Speelden : Michel Mariën, Maarten Van Dyck, Wout Van Dyck, Wouter Gijsemans, Joren Appels, Bob Douwen, Marijn Claes (Libero)

Kwamen in : Ruben Duwaerts, Hendrik Wuyts

verslag: Annemie Daems/Mendo/Nnieuws.be